#خورشت_فسنجان
#انواع_خورشت برای دو نفر
مواد لازم
گردو۵۰ گرم
رب انار ۲۰ گرم
مرغ یا کوفته ریزه100 گرم
ادویه.نمک. فلفل.هل.زعفران
شکر ۱ ق یا ۱عدد لوز باقلوا یزد
آب جوش ۱ونیم لیوان
سیب کوچک به دلخواه ۱ عدد
طرز تهیه
ابتدا مرغمون رو با کمی کره سرخ میکنیم در صورت استفاده از گوشت بهتره بصورت کوفته ریزه باشه بعد گردو وادویه واب جوش رو توی مخلوط کن میریزیم و خوب مخلوط میکنیم سپس مخلوط رو روی گوشت یا مرغمون تو قابلمه ریخته وحداقل ۴ ساعت باشعله کم میپزیم سپس به خورشت رب انار رو اضافه میکنیم در شمال ایران فسنجان رو ترش میل میکنن مردم مشهد کاملا شیرین ودر بعضی مناطق می خوش توصیه میکنم برحسب سلیقه خودتون رب انار رو انتخاب کنید جهت فسنجون می خوش رب انار ترش همراه با کمی شکر طعم بسیار خوشایندی میده پس میزان رب انار ونوعش بسته به ذایقه شماست حالا باز اجازه بدید ۱ ساعت دیگه باشعله کم بپزه حالا شما یه فسنجون جا افتاده وبسیار خوشمزه طبخ کردید نوش جان
نکته
گوشت مرغ وکوفته ریزه هردو مناسب فسنجون هستند ولی جهت یه غذای مجلسی ران مرغ بهتره
میتونید گردوتون رو چرخ کنی یا میکس کنید بعد داخل قابلمه با ابجوش مخلوط کنید
البته میتونید از مخلوط کن هم استفاده کنیدموقع مخلوط کردن مواد تو مخلوط کن حواستون باشه که اب خیلی جوش نباشه وضمنا درب مخلوط کن رو خیلی کیپ نکنید
استفاده از شکر در فسنجون سلیقه ای هست میتونید حذفش کنید
جهت فسنجون معمولا رب انار ترش استفاده میشه
مقدار کمی هل پیشنهاد میشه
میتونی گردو فسنجون رو نصف کنی ونصف بجای گردو بادام خاکی یا درختی بزنی که بسیار هم خوشمزه است این غذا همراه بادام درختی جنبه درمانی هم داره
بعلت سفت تر بودن بادام باید مجزا چرخ بشه
پ.ن:
خواص
گردو؛ دشمن اگزما
میدانید که این مغزه پرچرب است، یعنی مملو از اسیدهای چرب غیراشباع بوده بنابراین باید در نگهداری آن دقت به خرج داد. به علاوه، در این فصل پرحساسیت توصیه میشود که از گردو استفاده کنید، البته در حد متعادل زیرا ضداگزما بوده و دارای ترکیبات پلیفنولی است که از تحریک شدن سلولها توسط عوامل حساسیتزای محیط جلوگیری میکند. بنابراین اگر مشکل اضافه وزن ندارید بهتر است این مغزه را در برنامه غذایی روزانهتان بگنجانید. یادتان باشد که عادت داشتن به خوردن این مغزه ضدعفونتهای میکروبی نیز هست زیرا داشتن مس فراوان که یکی از املاح مؤثر در تقویت سیستم ایمنی است، از بروز عفونتهای ویروسی و باکتریایی که با شروع فصل سرما به اوج خود میرسند، به میزان قابل توجهی جلوگیری خواهد کرد.
ترشی رب انار
این گزینه در فسنجان میتواند جایگزین مناسبی برای شکر باشد که افزایشدهنده کالری است، به خصوص در افرادی که مشکل اضافه وزن و چاقی دارند. البته خواصی را به آن نسبت میدهند که عبارتاند از: تصفیهکنندگی خون و مؤثر در خونسازی زیرا این دو ویژگی را انار داشته و در رب آن نیز با کمی تفاوت دیده میشود. در ضمن، متخصصان طب سنتی معتقدند که انار و رباش هر دو طبع سردی دارند و افزودنشان به غذاهایی مانند فسنجان که سرشار از گردو با طبع گرم است، میتواند به متعادل شدن طبع غذا کمک کند تا فرد بعد از خوردن با علایم گرمی و سردی روبهرو نشود. اما یادتان باشد که رب انار تهیه شده از انار ترش و شیرین از نظر خواص کمی متفاوتاند. به این دلیل مصرف هر یک برای منظوری خاص توصیه میشود. مثلا افرادی که مشکل معده دارند بهتر است از رب انار تهیه شده از انار ترش استفاده نکنند.
همراه این غذا
این خورش مانند بیشتر خورشها به همراه برنج میل میشود. البته بهتر است که یک بشقاب سبزی خوردن تازه و یا کمی سالاد چاشنی زده شده با آب نارنج را نیز با آن همراه کنید. چه بهتر که با این غذا یک لیوان دوغ بدون نمک و بدون گاز را هم میل کنید. البته در صورت اضافه وزن بهترین نوشیدنی به همراه این غذا آب خواهد بود.
ماندگی و کهنگی
در صورت اضافه آمدن، میتوانید خورشتان را در ظرفی که در آن محکم بسته میشود ریخته و در یخچال قرار دهید. یادتان باشد که این غذا سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است بنابراین قرار دادن آن در ظرفی بدون در و بودن در معرض اکسیژن هوا موجب اکسید شدن چربیها شده و خوردن این خورش به صلاح مصرفکننده نخواهد بود.
اگر کمخونی دارید
بهتر است در غذایتان از گوشت قرمز و یا مرغ آبپز شده نیز استفاده کرده و نوشیدنی همراه آن را شربت آبلیموی تازه انتخاب کنید. یادتان باشد که زیادهروی در مصرف سبزیجات میتواند به ضرر شما تمام شود. حتی میتوانید در کنار گردو کمی هم مغز پسته و فندق خرد شده را که منبع آهن گیاهی هستند، اضافه کنید.
اگر چربی خونتان بالاست
از آنجا که باید میزان چربی دریافتی، چه چربی خوب و چه چربی بد را در رژیم غذاییتان کنترل شده مصرف کنید، بگذارید تا خورشتان در یخچال سرد شود، سپس روغناش روی سطح آمده و از آن جدا شود، سپس روغن را برداشته و کمی از خورش باقی مانده را میل کنید البته با یک بشقاب بزرگ سالاد سبزیجات تازه.
اگر لاغر هستید
این غذا به دلیل چرب بودن و دارا بودن چربیهای مفید برای شمایی که کمبود وزن دارید، بسیار مناسب است. البته چه بهتر که در آن گوشت مرغ نیز افزوده و به همراه کمی سالاد و دوغ کمنمک آن را میل کنید. البته از آنجا که روغن زیاد مانع از خوردن شما میشود بهتر است آن را با گردوی کمتر و کمی ترشتر تهیه کنید تا به این ترتیب حجم مناسبی از غذا خورده شود.
کاربر:زینب بانو
آخرین نظرات