کوفته_تبریزی
لیوان سرخالی لپه را از شب قبل خیس کنید و روز بعد با کمی نمک بپزید نباید زیاد پخته بشه وگرنه باعث وارفتن کوفته میشود.سپس در چرخ گوشت یا غذاساز بریزید یا آن را بکوبید.
1لیوان سرخالی برنج را با مقداری آب و نمک بپزید تا آب آن کاملا کشیده شود در غیر اینصورت باعث وارفتن کوفته میشود(میتونید برنج را به صورت آبکش درست کنید) و بعد کمی آن را بکوبید یا در غذاسازچند پالس بزنید لازم نیست زیاد له شود.
500گرم گوشت چرخکرده مخلوط بدون چربی(چرب بودن گوشت باعث وارفتن کوفته میشه)+1عدد پیاز درشت رنده و آبگرفته شده+نمک+فلفل+زردچوبه+کاری+کمی پودر زیره سبز مخلوط و خوب ورز دهید تا گوشت چسبنده شود .
سپس لپه و برنج +1 عدد تخم مرغ را هم اضافه و دوباره برای 15 تا 20 دقیقه خوب ورز دهید تا مواد کاملا منسجم و یکدست شود.
اگه موادتون شل بود میتونید 1 قاشق آرد نخودچی اضافه کنید و اگه خیلی سفت بود 1 عدد تخم مرغ بیفزایید.
بعضیا به این مواد 1 عدد سیب زمینی آب پز یا مقداری گوشت مرغ چرخ شده برای انسجام بیشتر اضافه میکنن…که من هیچ کدوم از اینا رو اضافه نکردم.
در آخر 5 تا 6 قاشق سبزی خشک یا 150 گرم(1 لیوان)سبزی کوفته کاملا بدون آب(سبزی کوفته تبریزی شامل تره و مرزه هست که البته مقدار تره باید دو برابر بقیه باشه) اضافه و دوباره خوب ورز بدید.
در آخر از مواد به اندازه یک پرتقال بردارید و وسط آنرا با گردو،زرشک،کشمش،آلو خیس شده،پیاز داغ،تخم مرغ آب پز بنا به ذائقه خودتون پر کنید و کوفته رو خوب ببندید.
کمی دستتون رو مرطوب کنید و تمام درزهای کوفته رو بگیرید وگرنه کوفته بازمیشه.
برای انسجام بیشتر میتونید 1 ساعت خمیر کوفته رو در یخچال استراحت بدید.
سپس در قابلمه مناسب یک عدد پیاز را نگینی کنید و تفت دهید تا طلایی شده و فلفل و زردچوبه بریزید و کمی تفت دهید در آخر مقداری رب گوجه اضافه و تفت دهید تا رنگ بیندازد.
میتونید مقداری گوجه پوره شده هم اضافه کنید.
بعد چند لیوان آب بریزید و صبر کنید تا سس به جوش بیاد و یکی یکی کوفته ها رو در سس قرار بدید.
هر کوفته رو که میندازید صبر کنید تا آب دوباره جوش بیاد و بعد کوفته بعدی رو اضافه کنید.
در قابلمه در طول پخت باز باشه و گاهی از سس روی کوفته ها بریزید.
حدود یک ساعت پخت کوفته ها طول میکشه،حرارت ملایم باشه تا سس ریز جوش بزنه.
آخرین نظرات