چكيده
حرمت آبروي مؤمن در اسلام امري مهم و هتك حرمت مؤمن بسيار مذمت و نكوهش شده است. عدهي زيادي از مردم دانسته يا ندانسته گامي در جهت ريختن و ريزش آبروي خود و مؤمن برميدارند. اين تحقيق با هدف افزايش آگاهي خوانندگان در پنج محور به بررسي جايگاه آبروي مؤمن از ديدگاه آيات و روايات پرداخته است.
دين عزيز ما اهميت بسيار زيادي براي حفظ آبرو و حرمت و شخصيت مؤمن قائل شده است و آبروي مؤمن را برابر با خون وي ميداند تا آنجا كه هم به خود مؤمن دستور ميدهد كه آبروي خود را حفظ كند و هم به ديگران ميفرمايد كه آبروي مؤمنين را حفظ كنند. اهميت آبروي مؤمن از جايي مشخص ميشود كه طبق روايات حرمت و احترام مؤمن بالاتر از كعبه است. عوامل و شيوههاي زيادي وجود دارد كه باعث ريختن و از بين رفتن آبروي مؤمن ميشود. عواملي مثل تهمت زدن، غيبت كردن، جنگ و جدل كردن، مسخره كردن كه هر يك به گونهاي باعث ريختن آبروي مؤمن ميشود و عواملي مثل درخواست كردن، اظهار نياز نزد مردم كه باعث ريختن آبروي خود فرد ميشود.
به همين دليل است كه در روايات اجازه هر كاري به مؤمن داده شده جز آنكه با درخواست و اظهار عجز خود را حقير كند. آبروي انسان حريمي است كه چون فرو ريزد حرمتهاي بسياري شكسته ميشود. بنابراين بالاترين ستم انسان به خودش اين است كه حرمت و عزت خود را نگه ندارد و نبايد كرامت انساني و عزت ايماني با ذلت تكدّي و درخواست شكسته شود. در مقابل عواملي همچون بخشش، دعا به درگاه الهي، ترك كردن جنگ و دعوا باعث حفظ آبروي مؤمن ميشود.
كليدواژهها: آبرو، مؤمن، حيثيت، هتك حرمت، آبروي مؤمن، فحشا.
آخرین نظرات