**********************
آیت الله جوادی_آملی :
بيان نورانی رسول گرامی (ع) اين است كه «فَإِنَّ تَعَلُّمَهُ حَسَنَةٌ وَ مُدَارَسَتَهُ تَسْبِيح» حسنه است. فرمود اگر كسی گوش به حرف كسي بدهد مقاله كسی را نگاه كند، روزنامه كسی را، سخن كسی را گوش بدهد، نوار كسی را گوش بدهد كه بخواهد بپذيرد بايد بداند دارد او را عبادت می كند. اگر او ـ إنشاءالله ـ از خدا و پيغمبر بگويد، اين كار او عبادت خداست و اطاعت پيغمبر, اگر ـ خداي ناكرده ـ او باطل می گويد، او دارد شيطان را عبادت می كند.
بنابراين ما بايد فضای مجازی را؛ البته اين فضا، فضای حقيقی است نه مجازی، بارها به عرض شما رسيد که سيم حقيقت نيست تا بی سيم بشود مجاز، چهره تلويزيون و شيشه حقيقت نيست تا بی شيشه و بی چهره بشود مجاز، اين فضا، فضای حقيقی است نه مجازی، وقتی انديشه، نقل و انتقال بشود، فضا فضای حقيقی است.
اگر كسی اين را گوش می دهد و بی تحقيق می پذيرد ـ خدای ناكرده ـ دارد آن گوينده را عبادت می كند؛ لذا هر گفتار و رفتار و نوشتاری را ما بايد تحقيق كنيم، اين سخن نورانی امام جواد است: «مَنْ أَصْغَی إِلَی نَاطِقٍ فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ كَانَ النَّاطِقُ عَنِ اللَّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللَّهَ» اگر او از خدا و قيامت و پيغمبر می گويد، اين شنيدن و خواندن و مطالعه كردن عبادت است و اگر ـ معاذالله ـ بر خلاف دين سخن می گويد اين دارد ابليس را عبادت می كند اين سخن نورانی امام جواد است.
▫️درس_اخلاق ۹۶/۰۵/۲۶
آخرین نظرات