۱- رسیدن به مقام محسنین:
به مقام محسنین می رسد و از مواهبش بهره مند می شود.
۲- نزدیک شدن به تقوا:
چشم پوشی از حقوق خویش، راهی نزدیکتر به تقوا و کسب آن است (آیه ۲۳۷ سوره بقره)
۳-کفاره گناهان عفو کننده:
اگر انسان در شرایط سختی چون قصاص از حق خویش بگذرد و از جان قاتل درگذرد، چنین عفو و گذشتی ارزشمند تر است و کفاره گناهان خودِ عفوکننده می شود. (آیه ۴۵ سوره مائده)
۴- خیرو برکت در زندگی:
خداوند در آیه ۱۲۸ سوره نساء؛ عفو و گذشت در اختلافات خانوادگی را موجب خیر و برکت دانسته است.
۵-دفع بدی:
امام سجاد (ع) می فرمایند: حق کسی که از جانب او با سخن یا عمل به تو بدی رسیده این است که اگر بدی او عمدی باشد گذشت از او برای تو بهتر است، زیرا این گذشت موجب منصرف شدن آن شخص از بدی کردن و ادب شدن او است.(بحارالانوار، ج ۷۱، ص ۲۰، ح۲)
۶- گذشت و بخشش الهی:
پیامبر اکرم صلی الله علیه واله می فرمایند: هرکس از خطاها در گذرد، خدایش از او در گذرد و هر کس گذشت کند خدا نیز از او گذشت کند. (نهج الفصاحه ص ۷۳۴، ح ۲۸۰۹)
۷- شفاعت:
امام علی علیه السلام می فرمایند: اگر کسی از تو معذرت خواست تو عذر او را بپذیر تا شفاعت شفیعان (فردا) نصیب شود.(مواعض صدوق، ص ۷۶)
۸-پیروزی و یاری الهی:
امام رضا علیه السلام می فرمایند: هر گاه دو گروه باهم محاربه کنند خداوند گروهی را نصرت می دهد که عفو و گذشت آن بیشتر باشد.( امالی شیخ مفید آستان قدس، ص ۲۳۱)
۹- بهره مندی از مکارم اخلاقی:
امام صادق علیه السلام می فرمایند: سه خصلت از نشانه های شرافت دنیا و آخرت است: از کسی که به تو ظلم کرده گذشت کنی، با کسی که با تو قطع رابطه کرده رابطه برقرار کنی و در برابر آدم نادانی که به تو بی حرمتی کرده خویشتن داری نمایی. (اصول کافی، ج ۳، ص ۱۶۷)
۱۰- عزتمندی:
پیامبر اکرم صلی الله علیه واله می فرمایند: عزیزترین بندگان در نزد خدا آن کسی است که وقتی به قدرت رسید عفو و گذشت داشته باشد. (جامع السعادات، ج ۱، ص ۳۰۳)
۱۱- ورود به بهشت:
رسول خدا صلی الله علیه واله می فرمایند: آنگاه که بندگان در صحرای محشر گرد آورده شوند، آواز دهنده ای ندا می دهد آن کس که مزدش با خداست برخیزد و به بهشت رود.
گفته می شود: چه کسی مزدش با خداست؟
می فرمایند: بخشایندگان مردم (تفسیر نمونه، ج ۲۰، ص ۴۶۷)
کاربر: سرباز گمنام
آخرین نظرات